Smooth Software Operator

I am happy to announce that I have taken a position as Software Operator. It has been my dream to work for any company, and I am very thankful for those non-engineers who have helped me get here. I can’t wait to get started!

U filmu “Kolo sreće”, Billy Ray Valentine, nikogović i sitni ulični prevarant, biva postavljen za direktora korporacije. Njegov svet se menja iz korena. Pre nego što prvi put ode na novi posao, izlazi iz limuzine pred zastrašujuće visokim oblakoderom i zaustavlja se zabrinut, pun sumnji i bojazni. Okreće se dobronamernom šoferu:

What if I can’t do this job, Coleman? What if I’m not what they expected?

Coleman, šofer, odgovara:

Just be yourself, sir. Whatever happens, they can’t take that away from you.


Sve drugo bi bilo licemerno.

Nisam ti ja nikakav softverski inženjer; može da mi to piše i sto puta na LI i da imam tri tetovaže i (trenutno popularnih) 7 do 5 godina iskustva. Da bih bio, potrebno je inženjerstvo praktikovati. Nemam gde - niti se to traži.

Operator Softvera je posao kojim se bavim(o). Proizvodnja teksta koji je često kod. Prebacivanje podataka sa jednog mesta na drugo. Mešeteranje sa specifičnostima cloud servisa. Guglanje detalja. Praćenje postojećih obrazaca rada i primena gde liči da ih treba ponoviti. Saobrazno prihvatanje da je trenutni način razvoja establišmenta i jedini najbolji. Tiket desno, novi kod, novi dan. Fokus je na timu; važnije je solidno igrati stoni fudbal nego se baviti kojekakvim bezobraznim razmišljanjima o razvoju. To nisu teme operatora softvera, ne pita se o njima, ne priča se o njima. Nema i zašto; uzalud troše vreme. Ceremonije ukazuju da idemo dalje, samo dalje; tiket desno, novi kod, novi dan. Kod se mora kucati.

No place for beginners or sensitive hearts When sentiment is left to chance No place to be ending but somewhere to start

Lakne. Važno je znati šta jesi. To ti niko ne može oduzeti.

🧧
Nisam definisan svojim stavovima. Stavove usvajamo, menjamo, nadograđujemo, ali oni ne čine nas same. Manje je važno da li se slažemo,
koliko da se razumemo.
> ČASTI KAFU <