Ti si ono što kodiraš u slobodno vreme

“Ovo je tvoja poslednja prilika. Posle ovoga, nema povratka. Ukoliko uzmeš plavu pilulu - priča se završava, probudiš se u svom krevetu i veruješ u šta želiš da veruješ. Ukoliko uzmeš crvenu pilulu - ostaješ u Zemlji čuda, i videćeš dokle doseže vrednost. Ništa više”.

Preko puta pilula je mlad programer, Rijanu Kivs. Ima mogućnost da sledećih meseca dana proučava najnoviji framework, koji su napravili Netflix, Google i Matrix zajedno, za kojim je ceo svet poludeo. S druge strane, ima mogućnost da napravi nešto što može da stvori vrednost zajednici i okruženju u kome živi.

Šta je izabrao Kivs?

Plava pilula

Većina nas bira plavu pilulu; to je OK, ne osuđujem. Toliko smo okupirani razvojem, da je postalo važnije čime pravimo nego šta pravimo. Mogu da razumem taj polet - svi smo ga sigurno osetili. Tu je i glad za znanjem, ali za i za nečim novim, što će nam skrenuti misli i usmeriti pažnju sa dosade svakodnevnih projekata.

Crvena pilula

Važnije od programiranja je vrednost. Programiranje je tek veština, programerski alati su oruđa. Nauči da učenjem stvaraš vrednost. Nekome, nečemu. Znanje zarad znanje je gubljenje vremena. Stvaranje nije.

Biraj vrednost koju kucaš u slobodno vreme.

🧧
Nisam definisan svojim stavovima. Stavove usvajamo, menjamo, nadograđujemo, ali oni ne čine nas same. Manje je važno da li se slažemo,
koliko da se razumemo.
> ČASTI KAFU <